Antwerpen

 • UITSLAG IN 30 MINUTEN, 7 DAGEN PER WEEK!

  Spoed PCR Test € 109,-
  Reizen
  Uitslag binnen 30 minuten, 7 dagen per week!

  Inclusief reisverklaring in 5 talen

  TEST PLANNEN
 • Antigeen Test (Lepu) € 45,-
  Reizen

  *Beperkt aantal landen

  Uitslag in 15 min

  Inclusief reisverklaring in 4 talen

  TEST PLANNEN

SPOED PCR TEST

Op sommige locaties bieden wij onze Spoed PCR test aan. Hier krijgt u door middel van een revolutionair procédé al binnen 1 uur de uitslag in de mail, in 5 talen en met reiscertificaat. Bent u vergeten een reiscertificaat aan te vragen of hebt u gewoon haast? Dan is dit de oplossing.

PCR TEST

Let op! Reizen naar Marokko is op dit moment alleen mogelijk met een DCC een reiscertificaat wordt hier niet geaccepteerd.

De PCR-test toont specifiek het nieuwe coronavirus (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2) aan en is de meestgebruikte en meest betrouwbare test. Het is een test waarbij kopietjes van een deel van het virus worden gemaakt. Met een wattenstaaf wordt een uitstrijkje genomen uit de neus en keel. Dit verwerken wij in ons laboratorium.

Met een PCR wordt een stukje genetisch materiaal van het virus sterk vermenigvuldigd, om het aan te kunnen tonen. De PCR-test heeft een hoge testgevoeligheid. Dat betekent dat de PCR-test het virus ook oppikt bij iemand die (nog) weinig virus bij zich draagt.

De PCR-test wordt gebruikt op de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst -testlocaties en in ziekenhuizen. Normaal gesproken duurt het ongeveer 24 tot 48 uur na monsterafname voordat de persoon die getest is de uitslag van de test krijgt, bij PCR Sneltest Nederland, krijgt u echter al binnen een paar uur de uitslag. Bij al onze locaties is derhalve ook een opgeleide laborant of analist aanwezig.

ANTIGEEN TEST

Antigeen sneltesten zijn heel goed in het aantonen van het virus, indien dat in ruime mate aanwezig is en dat is ongeveer 12 uur na start van de klachten. PCR testen zijn juist heel goed in het aantonen van het virus in de periode voorafgaand aan het ziek worden, die zijn dus voordat u klachten heeft betrouwbaarder. Indien u besluit zonder klachten een Antigeentest te doen kan het zijn dat die negatief is, in welk geval de uitslag geen waarde heeft, of hij kan positief zijn en in dat geval moet u er van uit gaan dat dat klopt. Voor uitsluiting van een besmetting zonder klachten kunt u dus beter de PCR test doen..